Hans Bezemer
Lammert van de Tongelaan 20
1251 NW Laren
035-5338559
06-51928750
Kvk-nummer 67240232
info@salesencoachen.nl

BTW NL166200335B02
Bank: NL07 INGB 0007 415 447

Cursus acquisitie

hans

Sales is een specialistisch beroep en zéker niet voor iedereen weggelegd. Het kent alle aspecten van het leven en 1001 factoren zouden een rol kunnen spelen. Maar ook diegene waar sales wel voor is weggelegd maken lang niet gebruik van al hun capaciteiten. Tijdens de cursus acquisitie van Sales en Coachen worden de cursisten bewuster gemaakt van hun eigen kwaliteiten. Vergroot de kennis van uw personeel en u zult zien dat uw sales activiteiten stijgen!

Acquisitie cursus Sales en Coachen

Hans Bezemer verzorgt de acquisitie cursus. Door zijn jarenlange ervaring en passie voor het sales vak beschikt hij over de de juiste expertise en capaciteiten voor het geven van een kwalitatief hoogstaande cursus. Hans Bezemer: ‘Mijn motto is je eigen kwaliteiten verbinden met succesvolle sales ‘skills’. Omdat ik zelf mijn saleskwaliteiten in mijn salesloopbaan heb verbonden met alle theorie die je in trainingen en overdracht krijgt aangereikt. Mijn eigen succes en ‘best-practises’ gebruik ik in de begeleiding van Sales.’

Methodiek acquisitie cursus

De methodiek achter de acquisitie cursus is interactief, direct, co-creatief, no-nonsense, voorbereid, humorvol en resultaatgericht. Wanneer u kiest voor een cursus acquisitie, is dit een grote investering voor uw onderneming. Het is dan ook niet zo gek dat u hier het maximale rendement uit wilt halen. Om dit rendement vast te stellen kunt u gebruik maken van onze gratis intake. Als u na het vaststellen van het rendement gebruik wilt maken van de acquisitie cursus wordt er een plan van aanpak opgesteld bestaande uit verschillende fases. Zo kan er na elke fase worden geëvalueerd of de doelen zijn behaald en kan er eventueel bijgestuurd worden.

Gebruik van de acquisitie cursus gaat gepaard met duidelijke afspraken voor een goede samenwerking;

  • Met het salesmanagement zorgt Sales en Coachen voor een zorgvuldige inventarisatie; Hierbij kan gedacht worden aan: Doelgroep, Portfolio, Salesniveau, Klantbenadering en Sales processen;
  • Focus op welke veranderingen voor betere resultaten;
  • Afstemming met het management over individuele sales verbeteringen;
  • Collectieve sales issues worden in een groepstraining behandeld.

De methodiek achter de acquisitie cursus is interactief, direct, co-creatief, no-nonsense, voorbereid, humorvol en resultaatgericht.

Wilt u meer informatie over de cursus acquisitie?

Haal het maximale rendement uit uw sales afdeling en kies voor de acquisitie cursus van Sales en Coachen. Wanneer u gebruik wilt maken van onze services starten wij altijd met een gratis intake. Tijdens deze intake nemen wij samen met u een kijkje in uw organisatie om het hoogst te behalen rendement vast te stellen. Wanneer u meer informatie wilt en/of nog vragen heeft over de cursus acquisitie kunt u altijd contact met ons opnemen.

hansIk zoek de vraag achter de vraag

Waar geloof ik in? Welke vragen vind ik belangrijk? Welke vragen zou u zich kunnen stellen?

Checlist Succesvol Afsluiten

Leer alles over succesvol afsluiten.

7 Strategieën om Beter te Verkopen

Kijk met een andere blik naar uw organisatie en vergroot uw winkansen.