Inspiratie

Levenservaring van een navy seal, die je goed kan gebruiken in je sales loopbaan:

Over vertrouwen…

Over waardering…

Is er nog verkoop en omzet groei mogelijk?

Over Sales en Coachen

chaplin

TOEN IK MEZELF BEGON LIEF TE HEBBEN

Toen ik mezelf begon lief te hebben, kon ik zien dat emotionele pijn en lijden alleen waarschuwingen zijn, dat ik niet mijn eigen waarheid leef. Nu weet ik: dat is AUTHENTICITEIT.

Toen ik mezelf begon lief te hebben, begreep ik hoezeer het iemand kan beledigen als ik probeer mijn verlangen bij hem door te drukken zelfs als ik wist dat de tijd er niet rijp voor was en de persoon er niet klaar voor was en zelfs als ikzelf die persoon was. Nu weet ik: dat is RESPECT.

Toen ik mezelf begon lief te hebben, ben ik gestopt te verlangen naar een ander leven en kon ik zien dat alles rond om mij een uitnodiging is om te groeien. Nu weet ik: dat is RIJPHEID.

Toen ik mezelf begon lief te hebben, begreep ik dat ik altijd en bij elke gelegenheid, op het juiste moment en op de juiste plaats ben, en dat alles wat er gebeurt, juist is. Vanaf dat moment was ik rustig. Nu weet ik: dat is VERTROUWEN.

Toen ik mezelf begon lief te hebben, ben ik gestopt mijn vrije tijd te verspillen en ben ik gestopt grootse projecten voor de toekomst te bedenken. Vandaag de dag doe ik alleen dat waar ik blij van word, waarvan ik hou en wat mijn hart doet lachen, op mijn eigen manier en in mijn tempo. Nu weet ik: dat is EENVOUD.

Toen ik mezelf begon lief te hebben, heb ik me bevrijd van alles wat niet gezond voor me is, voedsel, mensen, dingen, situaties en vooral wat me naar beneden haalde, weg van mijzelf. Aanvankelijk noemde ik het ‘gezond egoïsme’ maar nu weet ik: dat is LIEFDE VOOR JEZELF.

Toen ik mezelf begon lief te hebben, stopte ik met proberen om altijd gelijk te hebben en sindsdien had ik minder vaak ongelijk. Vandaag heb ik ontdekt: dat is BESCHEIDENHEID.

Toen ik mezelf begon lief te hebben, stopte ik om in het verleden te leven en stopte ik om me zorgen te maken over mijn toekomst. Nu leef ik alleen op dit moment, waar alles plaats vindt. Ik leef nu dus ‘dag voor dag’ en noem het VERVULLING.

Toen ik mezelf begon lief te hebben herkende ik dat mijn denken me kan verstoren en me ziek kan maken. Maar als ik verbinding maak met mijn hart, wordt mijn denken een waardevolle bondgenoot. Vandaag noem ik die verbinding: WIJSHEID VAN HET HART.

We hoeven niet bang te zijn voor verdere discussies, conflicten en problemen met onszelf en anderen, want zelfs sterren botsen soms op elkaar en daaruit ontstaan nieuwe werelden. Vandaag weet ik: dat is LEVEN

Charlie Chaplin, 16 April 1959 (70e verjaardag)

In dit gedicht van deze grote clown komen we alle eigenschappen tegen van een top sales:

Authenciteit, klanten snakken naar echtheid! Sales wordt toch vaak gezien als slimme en uitgerekende mensen. Bent u die geslepen sales, zal een klant meer op zijn hoede zijn met open informatie. Als een klant het gevoel heeft dat u het beste voor heeft door onder andere geïnteresseerde en verplaatsende vragen, zal de klant zich meer openen. Dit geeft een voorsprong op je concurrentie.

Respect, Hoe kan een organisatie zich openen als er niet op menselijke wijze met hen wordt gecommuniceerd. Sales mensen hebben vaak het verlangen om door te drukken en te dwingen. Respect, komt van binnenuit en levert open communicatie en vertrouwen op.

Rijpheid, is groeien en persoonlijke ontwikkeling door de jaren heen. Wijsheid komt met de jaren. We zien het aan dit gedicht. Rijpheid in de sales is ‘timing’ en wijsheid en niet alleen in je eigen wereld denken.

Vertrouwen, komt met de jaren. Vertrouwen creëren heeft een grote aanschafwaarde.

Eenvoud, Ik ben gestopt groots te denken, Ik doe alles op mijn manier en mijn tempo. Laat mij niet gek maken door wat allemaal moet. Door eenvoud wordt alles duidelijker. Vooral voor je klant.

Liefde voor jezelf, gezond egoïsme levert minder stress en is bevorderlijk voor verkoop.

Bescheidenheid, een bescheiden houding straalt meer kracht uit bij verkoop.

Vervulling, denken in klantstappen in plaats van jouw stappen.

Wijsheid van het hart, ik maak met mijn klanten verbinding met mijn hart. Ik word een bondgenoot. Een goede verbinding met je klanten geeft een verhoogde gunning.

Leven, niet bang zijn voor discussie, conflicten en problemen, die kom je te allen tijde tegen. Aan jou de opening om de lamp aan te steken en niet meteen met je zwaard te gaan slaan.

hansIk zoek de vraag achter de vraag

Waar geloof ik in? Welke vragen vind ik belangrijk? Welke vragen zou u zich kunnen stellen?

Checlist Succesvol Afsluiten

Leer alles over succesvol afsluiten.

7 Strategieën om Beter te Verkopen

Kijk met een andere blik naar uw organisatie en vergroot uw winkansen.