Hans Bezemer
Lammert van de Tongelaan 20
1251 NW Laren
035-5338559
06-51928750
Kvk-nummer 67240232
info@salesencoachen.nl

BTW NL166200335B02
Bank: NL07 INGB 0007 415 447

Sales training door Sales en Coachen

hansWilt u meer rendement halen uit sales? Met persoonlijke coaching tijdens een sales training door Sales en Coachen kunt u (met uw team) meer behalen. Hoe we dit aanpakken? Niet middels standaard sale trainingen. Tijdens de gemiddelde sales training komen er theorieën naar voren, waarbij u zich vervolgens afvraagt: hoe ga ik dit implementeren in de praktijk? Wat ga ik nu veranderen aan mijn sales aanpak? U krijgt een hoop sales theorieën op uw bordje en bepaalt vervolgens zelf maar waar u iets mee doet.

Mijn manier van coachen is veel persoonlijker. Sales en Coachen geeft persoonlijke coaching op verkoop.

Verander uw salesaanpak

Iedere sales heeft zijn eigen persoonlijke kwaliteiten en aanpak. Iets veranderen in uw aanpak vraagt om lef, oefening, eigen overtuiging en succes. Sales en Coachen helpt ICT-bedrijven in de Business to Business Markets beter en efficiënter te presteren in salesresultaten. Hans Bezemer is de man achter Sales en Coachen. Zijn stijl van trainen en coachen is dat hij mensen wil verbinden en bewuster wil maken van hun eigen kwaliteiten, hoger bewustzijn en persoonlijke effectiviteit in het bereiken van sales resultaat.

Persoonlijk kijken naar eigen persoonlijke ontwikkeling en stappen komt in de trainingswereld weinig voor. En dat terwijl sales mensen eigen gereid zijn en veelal eigen overtuigingen hebben. Spiegelen met anderen en het management is daarom enorm van belang om de valkuilen en de overtuigingen in eigen voordeel aal te scherpen. Tijdens een training sales van Sales en Coachen gaan we daarom ook in op verbeteringen in uw organisatie. Ik onderzoek en bespreek uw issues en ‘lacks’, om tot een hogere sales productiviteit te komen en de winkansen te vergroten.

Iedere sales heeft zijn eigen persoonlijke kwaliteiten en aanpak. Iets veranderen in uw aanpak vraagt om lef, oefening, eigen overtuiging en succes.

Training in sales altijd maatwerk

Ik train en coach in overleg met management en deelnemer(s), op nader gespecificeerde onderdelen. Sales en Coachen traint met u tijdens de training sales voor het behalen van:

  • Betere sales
  • Meer winkansen
  • Nieuwe inzichten

Door hierop te focussen op een zeer persoonlijke manier met overlegstructuur biedt Hans Bezemer altijd trainingen op maat. Een voorbedachte training, coaching of sturing of proceswijziging/ aanpassing is een projectie van hoe het zou moeten. Hierdoor krijgt u een andere – of in de ogen van een trainingsbureau – een ideale werkwijze gepresenteerd.

Ik geloof in het versterken van de zwakten van de bestaande kwaliteiten en procedures in uw onderneming. Sommige activiteiten gaan goed, andere activiteiten kunnen beter en scherper. Ik vind het belangrijk dat er overeenstemming is met werknemers en management in de gestelde trainingsdoelen.Ik waak ervoor dat het een korte energie ‘boost’ teweegbrengt. Ik richt mij op beklijving van vooraf gestelde trainingsdoelen.

Waarom kiezen voor Sales en Coachen?

Een sales training van Sales en Coachen is veel meer gericht op coaching in plaats van op training. De gemiddelde verkooptrainingen bestaan vaak uit punten om verbeteringen te behalen, maar Sales en Coachen gaat echt verder. Het is echt persoonlijk en op maat gemaakt. Dit kan mede doordat ik geloof in goed inventariseren in hoe het er nu voor staat, kijken naar het huidige niveau van de sales en daarna terugkoppelingen van verbeteringen toepassen. Coaching op de persoon op individueel vlak is het meest effectief. Daarnaast wordt er ook wel gecoached op organisatie niveau/ bedrijfsniveau, teamniveau of persoonlijk niveau dus.

Contact opnemen

Heeft u interesse in een persoonlijke sales training van Sales en Coachen?Dan kunt u contact met mij opnemen. U kunt direct een gratis intake aanvragen en we gaan zo snel mogelijk aan de slag. Als u meer informatie wilt of met vragen zit, stel dan gerust uw vraag. Ik help u graag verder. Door persoonlijke coaching op verkoop kan er meer rendement worden behaald en ik zorg daar graag samen met u voor!

hansIk zoek de vraag achter de vraag

Waar geloof ik in? Welke vragen vind ik belangrijk? Welke vragen zou u zich kunnen stellen?

Checlist Succesvol Afsluiten

Leer alles over succesvol afsluiten.

7 Strategieën om Beter te Verkopen

Kijk met een andere blik naar uw organisatie en vergroot uw winkansen.