Hans Bezemer
Lammert van de Tongelaan 20
1251 NW Laren
035-5338559
06-51928750
Kvk-nummer 67240232
info@salesencoachen.nl

BTW NL166200335B02
Bank: NL07 INGB 0007 415 447

Training accountmanagement

hansKunt u wel een effectieve training accountmanagement gebruiken met uw team? Een training die echt ingaat op ieders persoonlijke behoeften binnen accountmanagement training? Sales en Coachen staat bekend om zijn persoonlijke aanpak. Hans Bezemer is gespecialiseerd in het verzorgen van een training accountmanagement aan ICT-bedrijven in de business to business markt. Hij staat bekend om zijn manier van training, namelijk door middel van coaching. Een verkoop training van Sales en Coachen is veel meer gericht op coaching in plaats van op training en trainingen zijn altijd op maat.

Hoe dit werkt? Dit kan mede doordat ik geloof in goed inventariseren in hoe het er nu voor staat, kijken naar het huidige niveau van de sales en daarna terugkoppelingen voor het toepassen van verbeteringen.Coaching op de persoon op individueel vlak is het meest effectief, dus zo ga ik te werk in mijn accountmanagement training.

Wat zijn de doelen?

Ik train en coach in overleg met management en deelnemer(s), op nader gespecificeerde onderdelen.Sales en Coachen traint met u tijdens de training accountmanagement voor het behalen van:

  • Betere sales
  • Meer winkansen
  • Nieuwe inzichten

Door hierop te focussen op een zeer persoonlijke manier met overlegstructuur biedt ik altijd trainingen op maat. Een voorbedachte training, coaching of sturing of proceswijziging/ aanpassing is een projectie van hoe het zou moeten. Hierdoor krijgt u een andere – of in de ogen van een trainingsbureau – een ideale werkwijze gepresenteerd.

Ik geloof in het versterken van de zwakten van de bestaande kwaliteiten en procedures in uw onderneming. Sommige activiteiten gaan goed, andere activiteiten kunnen beter en scherper. Ik vind het belangrijk dat er overeenstemming is met werknemers en management in de gestelde trainingsdoelen.

Ik geloof in het versterken van de zwakten van de bestaande kwaliteiten en procedures in uw onderneming.

Coaching in accountmanagement training

Met persoonlijke coaching tijdens een accountmanagement training door Sales en Coachen kunt u (met uw team) meer behalen. Tijdens de gemiddelde accountmanagement training komen er theorieën naar voren, waarbij u zich vervolgens afvraagt: hoe ga ik dit implementeren in de praktijk? Wat ga ik nu veranderen aan mijn aanpak? U krijgt een hoop sales theorieën op uw bordje en bepaalt vervolgens zelf maar waar u iets mee doet. Mijn manier van coachen is veel persoonlijker.

Iedere accountant heeft zijn eigen persoonlijke kwaliteiten en aanpak. Iets veranderen in uw aanpak vraagt om lef, oefening, eigen overtuiging en succes. Sales en Coachen helpt ICT-bedrijven in de Business to Business Markets beter en efficiënter te presteren in salesresultaten. Met mijn stijl van trainen en coachen wil ikmensen verbinden en bewuster maken van hun eigen kwaliteiten, hoger bewustzijn en persoonlijke effectiviteit in het bereiken van salesresultaat. Ik houd u een spiegel voor en samen gaan we kijken welke aspecten u kunt verbeteren in uw werk.

Vraag hier om een gratis intake

Ik stel graag samen met u vragen over uw organisatie om na te gaan waar ruimte voor verbetering is op organisatie niveau en op persoonlijk vlak. Door op een persoonlijke manier te coachen in plaats van te trainen, komt u pas echt verder. Heeft u interesse in een persoonlijke training accountmanagement om het werk te verbeteren? Dan kunt u hier een gratis intake aanvragen. Bij vragen kunt u ook altijd contact opnemen. U kunt mij telefonisch bereiken of het contactformulier op de website invullen.

hansIk zoek de vraag achter de vraag

Waar geloof ik in? Welke vragen vind ik belangrijk? Welke vragen zou u zich kunnen stellen?

Checlist Succesvol Afsluiten

Leer alles over succesvol afsluiten.

7 Strategieën om Beter te Verkopen

Kijk met een andere blik naar uw organisatie en vergroot uw winkansen.