Hans Bezemer
Lammert van de Tongelaan 20
1251 NW Laren
035-5338559
06-51928750
Kvk-nummer 67240232
info@salesencoachen.nl

BTW NL166200335B02
Bank: NL07 INGB 0007 415 447

Verkoopstrategie optimaliseren

hansBegin het jaar goed en kies ervoor om uw verkoopstrategie te verbeteren! U kunt zich hiervoor inschrijven bij één van de vele verkoopcursussen of een bureau vragen een training te komen geven bij u op kantoor, maar u kunt ook kiezen voor echt resultaat. Daarmee bedoel ik kiezen voor een persoonlijke en doeltreffende aanpak. Is het u ook opgevallen dat de gemiddelde verkooptraining die u heeft bijgewoond een enorme overload aan verkooptechnieken bevat die u zichzelf eigen kunt maken of niet? En dat u dit meestal toch niet doet, omdat u uw eigen salesaanpak al ontwikkeld heeft? Met als gevolg dat de dure verkooptraining van de desbetreffende sales trainer niet bepaald zijn vruchten afwerpt.

Dan is het tijd om te kiezen voor een sales training met coachen op de persoon. Dit betekent een verkoopstrategie ontwikkelen middels persoonlijke coaching en training in verkoop door een ervaren verkooptrainer. Er wordt echt gekeken naar uw persoonlijke mogelijkheden en kwaliteiten in plaats van een training in verkoop in zijn algemeenheid te bieden. Daar leert u pas echt iets van!

Over Sales en Coachen

Hans Bezemer is de man achter Sales en Coachen. Hij heeft zelf veel ervaring met sales trainingen en het viel hem op dat je steeds nieuwe inzichten aangereikt krijgt, maar dat u zelf moet bepalen of die relevant voor u zijn en welke theorieën u implementeert middels verkoopvaardigheden. De meeste sales trainers geven u dus een vrij algemene training die niet aansluit op uw persoonlijke behoeften rondom verkoopvaardigheden. Sales en Coachen pakt dit heel anders aan.

Ik ben van mening dat de mens centraal moet staan voor de beste resultaten in een verkoopstrategie. Iedere individu is anders en iedereen heeft een eigen verkoopstijl. En die eigen salesaanpak gaan we met relevante verkoopvaardigheden verder ontwikkelen en fine tunen. Ik geloof in het versterken van de zwakten van de bestaande kwaliteiten en procedures in uw onderneming. Sommige activiteiten gaan goed, andere activiteiten kunnen beter en scherper.

In het proces waarin we werken aan uw persoonlijke verkoopstrategie wil ik u verbinden met mensen en bewuster maken van uw eigen kwaliteiten (en die van anderen) en uw persoonlijke effectiviteit naar boven halen. Ik ben een meester in het verbinden van succesvolle verkoop ‘skills’, welke passen en bruikbaar zijn om een individuele sales naar uiterste effectiviteit te loodsen.

Als sales trainer gebruik ik mijn eigen succes en ‘best-practises’ in de begeleiding van sales.

Vraag naar een gratis intake

Ik stel graag samen met u vragen over uw organisatie (en uzelf) om na te gaan waar ruimte voor verbetering is op organisatie niveau en op persoonlijk vlak. Door op een persoonlijke manier te coachen in plaats van te trainen, komt u pas echt verder. Heeft u interesse in het optimaliseren van uw verkoopstrategie op een persoonlijke manier? Vraag dan naar een gratis intake. Bij vragen kunt u ook altijd contact met mij opnemen. U kunt mij telefonisch bereiken of het contactformulier op de website invullen. Ik help u graag uw verkooptechnieken verbeteren!

hansIk zoek de vraag achter de vraag

Waar geloof ik in? Welke vragen vind ik belangrijk? Welke vragen zou u zich kunnen stellen?

Checlist Succesvol Afsluiten

Leer alles over succesvol afsluiten.

7 Strategieën om Beter te Verkopen

Kijk met een andere blik naar uw organisatie en vergroot uw winkansen.